Rapport från Höst Träffen!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Övrigt
  • Inlägget ändrades senast:2015/10/29

Redan på torsdagen anlände första deltagaren med sina hundar. Han fick på fredagen sällskap av fler & fler under dagen/kvällen. På fredagens eftermiddag kördes första gemensamma träningspasset. I ett blött & grått Norderåsen körde några ekipage ut i spåren. Det blev en kortare tur på ca 15km. Kvällen spenderades i militärtältet kring lägerelden med många skratt & historier!

Jimmy& Ami

Lördag: Vi vaknade upp till en riktigt härlig höstdag! Samma sträcka kördes, dvs ca 15km. Längs spåret tränades det på omkörningar & möten med andra ekipage. Sånt som händer under en tävling. Halvvägs stannar vi & vattnar våra hundar.

Vattning

Uppskattat för många att få träna på allt detta under träning. Och det är inte så vanligt (för oss iaf) att göra dessa möten & omkörningar med andra ”okända” hundar. Det händer ju oftast bara på tävling. Viktig träning hela helgen för hundar, förare & handlers. Rutiner kring hundarna. Att de ska kunna slappna av & att de ska kunna äta ostört på nya platser, bland andra hundar.

Vattning (2)

Under Lördagen fick vi besök av ÖP som gjorde ett reportage & intervjuade klubbens Ronja Persson. En av våra aktiva ungdomar i klubben, ett fint repotage som hamnade på webben dagen efter & i måndagens upplaga av ÖP. Läs ÖP´s artikel Draghundsglädje HÄR

öp repotage

Bakluckeloppisen dukades upp, där det såldes både bättre begagnat & nytt. Bl.a. Sockar, slädar, selar, linor, vajrar, plast hakar, halsband, träningsvagnar, kickbikes, olika krokar av alla dess slag & mycket mer!

Med det vackra vädret dök också fler deltagare upp. Några av Norderåsens bybor kom förbi på en kaffe kring elden som nu hade flyttats ut i det fria, det grillades & vi njöt av en fantastisk fin dag!

Johnny & Jenny (2)

Dagens andra pass kördes i ett lika vackert väder som innan, varken för varmt eller kallt. Vi hade väldigt tur med vädret!

MyCollage_35

Kvällen avslutades återigen kring lägerelden. Det bjöds på skönsång, bildspel & norrsken!

Sista passet kördes på söndagen. Återigen 15km. Sammanlagt blev det 4 gemensamma pass & ca 60km.

MyCollage_29

Ekipagen under helgen varierade i storlek, allt från 1 hund & cykel till 20 hundar & 4-hjuling. En del nöjde sej med att promenera med hund & en del kom för att umgås. Det kom deltagare från Gäddede till Falun. Alla deltagare, oavsett storlek på ekipage fick en Goodie-Bag sponsrad av ROYAL CANIN & ÖSTERSUNDS DJURSJUKHUS! Alla ekipage fick även foder från ROYAL CANIN!!

Stort Tack till er!

& 1000-TACK till er ALLA som kom & tränade med oss & gjorde den här helgen minnesvärd på många sätt! Utan ER hade det inte blivit någon Höst Träff. Årets Höst träff blev ännu en gång, en SUCCÉ!

Annelie & Claes (2)

Vi har fått så många tacksamma, glada & positiva hälsningar från träffen & mängder av fina bilder, än så länge finns dom på klubbens Facebook sida, men kommer så småningom att finnas i ett eget album här på hemsidan! Håll till godo!

Hoppas vi ses nästa år igen!

// Ami Palm