JFSHK Klubbfakta

 
Historik
1991 var året då ett gäng slädhundsförare samlades i Lillholmsjö med målsättningen att bilda en klubb för slädhundskörare här i Jämtland.Avsikten med en klubb var att skapa en träffpunkt för alla som var intresserade av hundar och draghundskörning. Här skulle man kunna träffas för att träna, tävla och göra utflykter tillsammans och därmed dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.Namnet på denna klubb bestämdes till Jämtlands Fjällens Slädhundklubb. Ett namn som på ett bra sätt speglar klubbens intentioner om att den skall vara en klubb för alla ”Jamtar”. Och en Jämte är envar som som i själen känner sig hemma i Jämtland – Härjedalen, och som älskar den snälla och lättillgängliga fjällvärd som vi har här, och som passar mycket bra för slädhundkörning.

 


Inriktning
Den huvudsakliga inriktningen för klubben är att ”Främja slädhundkörning över längre distanser”.

Det skall vi göra genom att:
Arrangera tävlingar
Hjälpa de elitsatsande förarna att lyckas på tävlingar
Anordna klubbträffar, träningsträffar, fjällturer. Aktiviteter som passar den stora majoriteten av medlemmarna som inte satsar aktivt på tävlingar.
Nyrekrytering främst genom en aktiv ungdomsverksamhet.
Sprida information, kunskap om slädhundar, slädhunkörning och en god hundhållning.

Med andra ord så är det här en klubb som passar alla som har ett intresse av hundar och hundkörning. Det spelar ingen roll vilken ras av hund du har, inte heller hur många hundar du har. Trots att det är hundkörning med släde som är vår huvudsakliga inriktning, så är du välkommen oavsett om du hels vill köra släde eller om du bara vill åka skidor. Vi har alla något vi kan lära varandra.