Grönt kort kurs i Åre i januari!

Utöver alla evenemang vi anordnar i år kan vi nu även erbjuda grönt kort kurs under kommande januari månaden tack vare Trude Wirén från Åredalens Hundsport! Trude tog initiativet till att arrangera kursen tillsammans med kursinstruktör Nicole Soraya Fhors, kennel Raxeira’s.

För att kunna tävla i draghundssport är ett av kraven att man har GRÖNT KORT. Detta gäller tävlingsklasserna men inte i motion – och barnklasserna. Oavsett om man ska vara med och tävla eller inte så är det bra att ha deltagit i en grönt kort kurs. Utbildningens målsättning är att ge deltagarna teoretiska och praktiska kunskaper för att tävla med draghund och innehåller bland annat regler och bestämmelser, uppträdande på tävlingsplatsen, ”sportmanship” samt nödvändig egenvård av hund. Utbildningen omfattar dessutom massor av nyttiga tips även för den som vill motionera med hunden utan att tävla.

Teoretiska delen i denna kurs sker digitalt under tre kvällar och den praktiska delen samt slutprovet sker under 1 lördag i Åre trakten (Duved centrum och Rännberg, exakta adressinformationen följer senare). Kostnaden är endast 550 kronor för JFSHK-medlemmar och 750 kronor för icke-medlemmar! Naturligtvis är icke-medlemmar efter kursen hjärtligt välkomna att gå med i vår härliga superaktiva lilla klubb och tävla för oss igenom att skaffa tävlingslicens via oss (medlemskap information hittar ni här)

NÄR?
Den teoretiska delen äruppdelad på 3 tillfällen:

  • Fredag 12 januari
  • Torsdag 18 januari
  • Fredag 19 januari
    Samtliga tillfällen sker över Zoom, kl. 18-20.

Praktik & prov sker på plats i Åre.

  • Lördag 20 januari, kl: 10-15
  • Ta med egen lunch – uppvärmnings möjligheter finns
  • Klubben bjuder på kaffe, te och fika

Du hittar all information om kursen i detta program: PM Grönt Kort-kurs i Åre.
Intresserad av att delta? Vänta inte för länge med din anmälan, för intresse har redan visats och sista anmälningsdatum är 5 januari. Max antal deltagare 20 pers.

Anmälan görs genom att skicka ett mail till chairman@jfshk.se. Vänligen ange ditt namn och telefonnummer, samt namnet på din hund som du ska genomföra den praktiska delen av kursen med. Din registrering är bekräftad när vi har mottagit din betalning. För frågor om själva kursen kan du kontakta Nicole direkt på nicole@raxeiras.se.

Betalningsinformation:

PG: 634 23 68-5
Bankgiro: 369-4460
Swish: 123-537-55-97

Skriv gärna ’Grönt Kort’ i meddelandet