Startlista + spårinfo Fjällsikten Open 13 + 14 januari 2024

Preliminary Start List Fjällsikten Open 2024Hej! Efter hårt arbete med banorna i extrem kyla (tack så mycket Anders & Edmond!) har vi nu hunnit göra klart spårinfon och den preliminära startlistan med exakta distanser för Fjällsikten Open 13 – 14 januari.

Preliminära startlistan lördag 13 januari: Preliminary Start List Fjällsikten Open 2024

En digital karta där ni kan selektera banan för din klass hittar ni här: Google Maps spårkarta 

Extra info om spåren (beskrivning) finns i denna PDF: Fjällsikten-Open-2024 Spårinfo

Vi har valt att släppa släde sprint före de nordiska ekipagen på grund av att de startar åt andra hållet. Så för att undvika möten i motsatt riktning blev detta bästa lösningen.

Detta första år på en ny tävlingsplats kommer MD spåret att varva och detta mest på grund av snöläget sista veckorna – det har varit löss pudersnö helt enkelt. För att få till en bra botten med ankarfäste valde vi satsa på det 19,5 km spåret istället av att typ uppfinna 38km. Spåret är fantastiskt fint och omgivningen lika så. När man kommer tillbaka för varv två kommer det såklart finnas funktionärer på plats för att hjälpa er i väg om det skulle behövas.

Notera att ni INTE kommer behöva gå igenom målgång då varvningen är lagd bredvid målgången. Men som sagt det kommer finnas funktionärer på plats för att hjälpa alla på bästa möjliga sätt.

Till nästa år med lite mer tidsram kommer vi lägga krut på ett enkelt spår för MD (hugga/röja på sommaren) och därmed ingen varvning.

Startlistan är gjord på ett sådant vis så att A hundar startar före C hundar och B hundar sist. Precis som tidigare tävlingar inom sprint och MD. Det kommer finnas funktionärer vid start och målgång. Starter ligger på ett sådant vis så att alla ska hinna komma iväg i sin klass och inga ”onödiga omkörningar” behöver göras förutom de omkörningar som sker i respektive klass.

När ni kommer upp till Fjällsikten, följ anvisningarna för parkering av de funktionärer som möter er. Detta är för att vi ska underlätta för alla, samt att de som kör fler hundar hamnar bra till i förhållande till startområdet, och inte ska behöva ta sig igenom hela området.

Vi är taggade!

Vi ses till helgen.

Hälsningar JFSHK med funktionärer