Rapport från årsmötet i Storåbränna

Lördag 30 maj hade ett knapp 20-tal medlemmar samlats till årsmöte som i år hölls på Big River Camp i Storåbränna. Mens flera välbekanta namn aldrig dök upp, var det roligt att välkomna nya ansikten i gemenskapen. Känn er varmt välkomna i Jämtlandsfjällens slädhundklubb! Personligen tyckte jag också att det var kul att se PerJohan Göransson och Ola Jonasson svängde förbi mötet.

Även om dagordningen inte innehöll några kontroversiella punkter som ledde till oändliga diskussioner blev mötet sedvanligt långt, ett tecken på att de medlemmar som fanns på plats är engagerade personer som vill någonting med sin sport och sin klubb.

Det blev en del nyval och omval. Kristen Snyder valdes till ny revisor och omval av Johan Sernheim och Malin Aspaas i styrelsen, Karolina Olsson-Newman och Paula Mickelsson i valberedningen samt Ami Palm som ordförande (tack Ami för att du tog på dig det ansvaret ett år till!).

Vad gäller medlemavgifterna så bestämde årsmötet att de ligga på samma nivå som föregående år. Däremot beslöts det att klubben skulle ändra sitt verksamhetsår. För att det ska synka med SDSF:s verksamhets år kommer det nu att följa kalenderåret. Medlemskap som lösts i klubben mellan 1 maj 2014 till 30 april 2015 kommer därmed att gälla året ut. Förhoppningsvis kommer denna ändring också att göra det enklare för klubbens medlemmar att komma ihåg att förnya sitt medlemskap varje år (och inte tro att bara för att man har betalat medlemskap i JFSHK vid något tillfälle så är man garanterat livstidsmedlemskap J…)

Johan Sernheim och Martin Wagenius lämnade rapport om SDSF:s årsstämma. Bland annat berättade de att en ny styrelse har valts där som alla hoppas ska leda till bättre relation med slädhundsklubbarna runtom i landet och att det finns gott om medlen att söka hos SDSF för ”rätt” typ av aktivitet såsom ”prova på-aktiviter” för nybörjare eller allmänheten, klubb aktiviteter för barn eller utbildning. Vi uppmanas alla att ha det i åtanken när vi arangerar aktiviteter i klubbens regi.

Verksamhetsplan diskuterades och intresse fanns för att åter ha en monter på Fäviken Game Fair, utöka höstträffen i Norderåsen till att gälla från fredag till söndag samt anordna en vårträff som snösäsongsavlutning. PerJohan Göransson nämnde att han funderade ut på att dra igång en ny aktivitet, kanske under decembermånad, med fokus på ”checkpoint-känsla”. Årsmötet välkomnade denna nya aktivitet som ett alternativ till Luciaträffen som tidigare hållits i Lillholmsjö. Frågan om Amundsen Race:s fortsatta vara eller icke vara togs också upp. Alla vill ha tävlingen men få är de som orkar lägga ner den tid och energi som krävs för att arrangera den. Inte nog med det, de senaste knepiga vintrarna gör det mer och mer osäkert att arrangera en tävling som kräver snö och is, även mitt i Jämtland i slutet av februari… Ett nygammalt förslag till aktivitet är att arrangera en gemensam resa till draghundsseminarium i Kiruna till hösten, om intresse till det finns bland medlemmarna. Dessa är aktiviter som diskuterats under årsmötet men ALLA medlemmar är ALLTID välkomna att dra igång aktiviter, stora som små, spontana eller mer välplanerade och informera om dem via hemsidan och Facebook.

På punkten ”övriga frågor” visade Mats-Erik Selander de nya tygmärken med klubbens logo som nu har tagits fram och kostar 50 kronor styck. Vad gäller klubbstugan verkar det nu vara klart att Tommy Bernhardsson är villig att köpa den för 10 000 kronor, återstår att se om köpet är genomfört innan årets slut… Klubben kommer att fortsätta erbjuda hundsockar till ett förmånligt pris för klubbens medlemmar även kommande säsong. Mer information om det kommer att läggas ut på hemsidan när det drar ihop sig till höstträning. Till sist lyftes frågan om en eventuell ny nationalpark i området runt Vålådalen, Sylarna och Helags fram och hur detta skulle i så fall kunna påverka oss som hundägare och hundförare, om det kommer att leda till begränsningar eller även förbud att i framtiden vistas i det område med hund.

Detta är min personliga redovisning av årsmötet, vill man veta mer exakt vad som togs upp på årsmötet och vilka beslut fattades hänvisar jag till årsmötets protokoll som kommer att publiceras på hemsidan.

Efter årsmötet var det dags för tack-middag till funktionärerna som ställde upp på årets Amundsen Race. Sara på Big River Camp bjöd på god mat som räckte gott och väl för alla cirka 40 närvarande. Mellan huvudrätt och efterrätt fick Jimmy Pettersson, SM-guld vinnare i långdistans 2015 och snabbaste spann på årets Amundsen Race, mycket spontant och oförberett berätta om sina intryck av tävlingen samt svara på frågor från åhörarna.

Nadia CK

Klubbens ordförandet Ami Palm hälsar alla välkomna och öppnar mötet.
Klubbens ordförandet Ami Palm hälsar alla välkomna och öppnar årsmötet.
God mat som räckte åt alla.
God mat som räckte åt alla.

IMG_1275

IMG_1276

Jimmy Pettersson berättar om sina intryck från årets Amundsen Race.
Jimmy Pettersson berättar om sina intryck från årets Amundsen Race.